cari pe tuh..???

me beloved followers..

Sunday, October 31, 2010

epi becoming bdae NORFADILA MD NORAN...!!




actually, smlm (30.10.10) we all ik0t snior kinetik ktorg g Melaka. but dsebabkan ada hal2 yg ttentu plan 2 x menjadi.. keter snior kinetik rosak so, dia g Melaka sorg diri nek bas.Photobucket

kami tabik la ngn dia sbb sgp nek bas ni. hehe itu la kuat nye tali persahabatan..

mcm ktorg ni gak. even ktorg ni ru je kenal tym masuk U dlu tp ktorg lbey rapat dr siblings. i love them more than anyone else.
byk la kisah2 nyer but me nk share 1 of my happiest day wt u all.

sbb ktorg ni lam mgu study week, so ktorg thn diri dr kuar.. tp bdae sorg kwn aku ni, DEQLA nama nya, jatuh pada 05.11.10. sbb ktorg tkut x pat nk smbt nnt so ktorg smbt la awal..

hehe d sini aku upload pic ktorg. alah jln d THE MINES je. hehe tp berbaloi gak la..Photobucket
tym ni ktorg tgh tgu bus komuter.
sementara tgu mse nk mgrb n nk tgk wyg "CUTI-CUTI CINTA" ktorg men d COBAY jap.
lpas abes tgk wyg, karok la pe lg. hehe
tension sgt abb abg yg jge karok ni asek skodeng ktorg je. taula ktorg ni chumeel..=P
te quiero mis amigas..=)

 me and maz.. hee~~ lawan2..
MAZLINDA BINTI SARIHASAN
syg ku, thx 4 owez b my fwen. thx sbb sgp btahan ngn perangai buruk me. thx sbb accept me as one of your fwen. me owez remember d 1st tym we meet. how we bcome attracted to each other.
"Cinta yang di cari pasti akan pergi"
syg ku, one day u will find guy dat u love more and he love u more.
but i want u to noe dat me love u more.
thx 4 all ur supportive.
thx 4 being my rumate.
thx 4 care 4 me.
NORFADILA MD NORAN
chenta ku, u already noe how much my love towards u. but me want u 2 noe dat me loved u more dan anyone else who said they loved u. your word dat make me move foward after break up wt HAFIZ dlu.
"Zai, aku benci tengok ko pura-pura senyum. kalau x nk senyum jangan senyum."
me sdar yg ada org len syg me lbey dr dia syg me. 
chenta ku, u will find sum1 else who loved u more dan dat guy.
chenta ku, ingat! "Kebahagiaan terletak pada restu ibu bapa"
thx 4 owez b by my side.
thx 4 hearing my probs.
thx 4 u warm shoulder.

p/s : me suke ngn me punyer senior kinetik gak.. me like him more then he does. baby.. me windu baby.. hee~~ jiwang jap.. keh3x.. Photobucket

Friday, October 29, 2010

enjoy vs exam


start from dis week until next three week, kte akn tgk mostly student U ni da naek giler. yela, bukan pe, tp skrg adalah musim FINAL EXAM yg bakal di duduki x lme lg. haha me ni suke tgk owg so byk sgt la ragam yg me nmpk psl students ni. (x termasuk me aa. hehe me ni malas study sal 2 la ade mse nk maen blog lg hee~~)

01. balik2 mengadu not enough tym.Photobucket
hah, sume ni sebab suke study last minit. da nk dekat exam ru nk bukak not, yg x bleh blah tu bile bukak buku TEBAL. rse mcm nk pecah pewot je bile tgk buku tebal yg slama ni di biarkan terbiar tetba d sentuh n dibelai lau boleh bawak tido skali dowh..

02. psg earphone or headphone kuat2Photobucket
tym ni la volume speaker jd yg paling max skali. ye la lau leh sume x nk dgr sore2 sumbang dr luar. lam atie da kutuk2 "diam cket leh tak? aku nk blaja ni." aku yakin skali ada yg akn pk mcm 2.. haha

03. cafe jd lengang Photobucket
haha ni gejala paling teruk. kecian ngn macik2 ngn abg2 cafe 2. lauk pn x byk abes. sume nye sal exam. sume org mls nk turun cafe. jimat mase la kata kn. haha tym ni la sume org ckap "TIME IS GOLD!". sebl0m2 ni x de pulak nk ckp mse tu emas. salu leh je kuar g enjoy. kuang3..

04. FACEBOOK!!Photobucket
hah.. ckp sal FB. tym ni jugak la sume org nye status FB emo2.. segala jenis bahasa kuar ni.. ade half org lak tgh berperang ngn diri sndr samada nk bukak FB ke x. mane tak nye lau da bukak FB tu mst dok menghadap laptop berjam2. lepas 2 baru lah nk menyesal. "kenapa lah aku bukak FACEBOOK? tgk x study dah aku."

05. selfish??Photobucket
hah.. sal ni lak jan pk yg bukan2 tau. sbnrnya tym skrg ni la sume org jd selfish. yela, sume x abes study lg so nk g meronggeng bilek kawan yg dulu menjadi rutin harian tpaksa d tangguh sume nye sbb STUDY. "kengkawan, kte enjoy pas exam ah"

06. bermaaf-maafan.. Photobucket
ni da jd mcm kes ari rye la pulak. sume org bermaaf-maafan sesama sndr. ada pulak tu yg smpi nanges2. yg aku heran nye.. hari2 besa ni x de pulak nk mntk maaf? ape? hari2 len boleh lah sakit kn ati? tym exam x leh? ish.. ish.. ish.. aku p0n nk mntk maaf gak la.. "Yo br0.. kita 0-0 ek.. okie?"

07. fooo00000oooddd...!!!! Photobucket
tym ni lah jugak org wat stock makanan. ye la, da nama nya nk study. gerenti malas nk gerak ke mana2. so yg pntg suma kene prepare awl2. mana roti nya lah, beskot la, nescafe la(ni kes nk stay up), milo lah, megi lah(x d syorkn sbb x bgus tok minda), dan banyak lah lagi..

08. hah!! ini yg best... mata PANDA... Photobucket
kui3.. stay up pyer pasal sume owg mata jd mcm panda. sume x cukup tdo ni. ada yg siap beli eyemo lg. yela unt0k kesegaran mata yg lebey. haha pe yg aku merapu ni..

bak kte org. tym study week la tym owg ley jd gila. mne nk bperang ngn nafsu sndr nk kuar ke x? nk berFB ke x? nk makan ke x? suma la jd dilemma.. haha so ENJOY VS EXAM? sape agak2 nye akn menang? korg mst da tau kn.. ngee~~~


itu je entry tok ri ni... hee~~ 

p/s: kepada diri aku sndr, sile lah blaja, jan asyek ber'blogging' je. assignment byk x siap g, report byk x anta g, nnt nyesal padan muka... haha Photobucket

Tuesday, October 26, 2010

doa duduk antara dua sujud..

me nk share sumting ngn sumting ngn sume owg...
but most important as peringatan ngn diri me sndr...
me idop lam dunia ne me lupa kasih Allah S.W.T lebih bmakna dr kasih yg x pasti...
me idop lam dunia ne me da byk wat dosa...
sumtyms me rsa me bodoh sbb jd org yg berakal tp x pndi gne akal..

di sini me post notes yg me dapat dr facebook...
me nk share ngn u'all..
me nk we all hayati n renungkan...
me ckp ngn diri sndr sbnr nya....

without we realize, we owez memohon in our pray but we juz ckp je without hayati n pham kn maksud d sebalik doa yg kita tuturkan.. it juz di bibir but x sampai dalam ati kte pn kn?

xtually, duduk antara dua sujud adalah doa yg kita mohon dari Allah S.W.T.. so, mari lah we all together menghayati erti bacaan duduk antara dua sujud...

rendah kan hati memohon keampunan dari Allah S.W.T..

Rabbighfirli : ( Tuhanku, ampuni aku)

buka dada dan diri kita menerima keampunan dari Allah S.W.T. ulang lah permintaan itu sehingga kita merasakan ketenangan.

Warhamni : ( dan sayangi aku)

tundukkan diri kita untuk menerima kasih-sayang dari Allah S.W.T yg x thitung besarnya..

sampaikan permintaan yang seterusnya seperti yg sebelumnya...

Wajburni : ( dan tutuplah aib-aibku)

Warfa'nii : ( dan angkatlah darjatku)

Warzuqnii : ( dan beri lah aku rezeki)

Wahdinii : ( dan berilah aku petunjuk)

Wa'aafinii : ( dan sihat kan aku)

Wa'fuannii : ( dan maaf kan aku )

setelah selesai, diamkan diri sejenak dan sampaikan rasa syukur kita kepada Ilahi. betapa besarnya nilai doa ni. doa yg sering kita remehkan mcm 2 je dlm solat. so, renung-renungkan lah ye...

semoga iya nya sampai dalam hati kita... aku ni bukan lah baek sgt.. aku pn sedang mencari diri aku yg sbnr..




Tuesday, October 19, 2010

ngee....

aku rsa blog aku ni da jd mcm diary aku da...
hehe mana x nye...
suma aku gtau d cni...
even x de sape yg tau...
hee~~~

itu lah aku....
aku ni juz ordinary gurl ok...
suma pompuan penah tluka...
n suma pompuan penah mengalami psaan d lukai dn perit nya melupakan org yg d sygi...

n now..
ada sorg 2 ckp yg dia suka aku...
sape x epi bila ada org ngaku dpn2 kita yg dia suka kita n dia nk kita jd gf dia??
ko x epi??
lau x means ko gila kot...

hehe bkn pe...
aku tbaca d blog dia yg dia ckp apa yg aku ckp sama mcm pompuan2 len ckp...
aku rsa mara...
tp nk nafi kn benda 2 mmg betul pn...
myb ni dis tym aku perlu jd lbey matang...

untuk dia...
if u really like me then let me feel your feeling towards me...
if u juz play wt me den let me play wt u n feel d pain...

untuk my ex-dia...
ikhlas dr atie...
aku x nk doa kn ko bahagia sbb aku sakit...
tp aku x arap ko derita...
so...

thx 4 evriting...

really miss dis kids.. i neva now him...
but i hope 1 day i hve chance 2 see him again...
really like u boy...

Sunday, October 17, 2010

16hb oktober 2010

best n hepi...
itu lah words yg leh describe psaan aku... best dan tersgt lah best...

memory yg aku x kn lupa...
gmbr2 yg smpt ktorg amek ari tu...

thx 4 snior kntk ktorg a.k.a Norhan Azawadi sbb bwk kmi jln2 g alamanda....

thx 2 my beloved fwen deqla ngn maz a.k.a Fadila Noran ngn Maz Sayogia 4 ur understanding...

i love u all so much....

ni pic kmi d kdi alat muzik... hehe terbaek la....

hehe dis guy our snior kinetik....

ni la deqla ngn pose menggoda dia... hehe terbaek la deqla...

ni pulak mom ngn pose menggoga dia... u r d best la mom....

ni pulak pic aku ngn snior kntc... pose mgoda dr "bro"... i lyke... chu~~~

heeee~~~ nver 4get dis moment... syg deqla ngn maz sgt2....

suma pic d atas 2 tym ktorg karoke 1 jam... puas ati ni... RM28 4 1 room.. divede by 4 sorg rm7..
jimat la jugak.... hehe

hehe pose mgoda dr 2 org ni... x leh blah tol aa.... hehe ni nk lwn boling ni...

heee~~~~ no kumint... kui3....

ni gmbr yg ktorg amek tym tgu turn nk men boling...
1st tym dpt markah 110... terbaek la...

1st place : semestinya aku...
2nd place : snr kntk hoho...
3rd place : errr... x tau ada kslhn teknikal....

sbnr nya sbb ktorg men ada pgr sal 2 lgsg x msuk longkang... tp enjoy abes la...
hehe

yg pntg mmg tbeak la ari 2... lyke...

n sumting special happen 2 me...
but...
let d best b d secret...
dats make 'girls' more beauty...
hehe






Friday, October 15, 2010

lirik lagu open your eyes by maher zain

Open your eyes – Maher Zain

Look around your self
can't you see this wonder(?)
spread(?) infront of you
the clouds floating by
the skies are clear and blue
planets in the orbits
and moon and the sun
such perfect harmony

Lets talk question in our self
Isn’t it prove enough for us
Or are we so blind
To push it all aside
No
We just have to
open our eyes our hearts and minds
If we just look quiet and see the signs(?)
We can't keep hiding from the truth
Let it take it by suprise
Take us in the best way
Guide us every single day
Keep us close to you
until the end of time

Look inside ourself
such perfect order
hiding in ourself
Running in our vein(?)
What about anger, love and pain
and all the pain your feeling
Can you touch them with your hand
So are they really there

when our babies born
so helpless so weak
and you watching they growing
so why (?)
whats in front of your eyes
d biggest miracle born of life

Allah
you create it everyting
We belong to you
There are we raise our hand
forever we thank you
Alhamdulillah



p/s : sign (?) means i dnt know... plis correct me if im wrong... thx... :)
dis song make me think a lot about wat i hve done until now...
i'm juz a normal humanbeing who owez make mistake in my life...
plis look around urself...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget