cari pe tuh..???

me beloved followers..

Tuesday, November 30, 2010

My Life is So Borink...!!!

Photobucket
aaaaarrrrggghhhhh.....!!!!!

rse mcm nk teriak kuat2 smpi terkeluar ank tekak pn ade... 
me bowink sesgt yg tahap cipan gilaak smpi nk pengsan..(rse nye pengsan pn bowink gak kot)

aaaaarrrrrgggghhh...!!!!!

x dpt nk teriak bet0l2 teriak lam blog ni pn ley gak la.. 
k0t2 ade gak owg nk teriak sme ngn me... (meh aa sme2 ngn me jd gilaaak msuk spital sakit jiwa sesme.. nk??)

aaaaarrrrrggggghhhhh.....!!!!!

xceli, 1 of d reason me rse mcm nk gilaakkk adalah d sebab kn...

"SEPARUH JIWA KU PERGI"

ohhh... Norfadilah Md Noran.... windu sgt2 ngn awk... 

Photobucket
i miss ur HUGGESS....!!!
Photobucket
i miss ur KISSESS....!!!
Photobucket
i miss ur SMILES...!!!
Photobucket
i miss ur POTPETESS...!!!

i miss to see ur face when u wake up in d morning...!!!Photobucket
i miss to hug and kiss u before u sleep...!!!Photobucket


i miss all about u my dear....!!!

nk citer cket sal DEQLA ni....
Photobucket

=">...  
me dan DEQLA share kisah yg same.. even different pelakon nyer.... yela... mane x nyer... tahap glamer yg berbeza gak... hoho

=">... 
DEQLA seorg yg cerewet lam bab makanan tp STILL makan sume masakan yg me masak... even x sedap ngn sgp try masakan pelik yg aku nk makan....

=">... 
ayt DEQLA yg x ley blah bt0l ble aku wat seprise blanje dia...

"Zai blanje ke? yea... jimat wet aku... hoho me kasey Zai... syg Zai... nyesal aku x pilih yg mahal2 td.. hoho.."

=">... 
DEQLA ni jenis yg men lepas je.. tp lepas dia ckp men lepas je dia mesti mnx maaf balik... hee~~ baek ke dia ni??? mcm x je... hoho

=">... 
mood DEQLA ni pndi dtg... mcm chipsmore kjap ade kjap x de... huuu~~ lau mood K.O dia dtg.. plis step away from her.. lau x gerenti kena panahan arjuna dr dia... keh3...

byk lg sal DEQLA sbnr nyer... 
tp biar lah rahsia DEQLA jd milik me sorg je... x nk share ngn owg... hehe

me x kesah pe owg nk ckp sal kte sbb kte lbey tau apa ada pada kte... if stu ari nnt kte terpisah and awk jumpe owg laen yg lbey baek dr kte... kte nk awk tau yg SAYANG ZAI FOR DEQLA MORE THEN ANYONE ELSE...
Photobucket

I LOVE YOU




Saturday, November 27, 2010

pengubat hati dan jiwa...!!

dalam beberapa hari ni jiwa me resah dan kacau.. sgt2 kacau smpi me x dpt nk fikir apa yg me nk dalam hidup me.. 

tp me sgt2 berterima kasih ngn adik me "Nurul Afizah Majali" sbb sentiasa mengingatkan me kepada Allah S.W.T..

ustaz me penah ckp dulu, kalau hati kite dlm keadaan x tenang, kacau, segala mcm perasaan timbul, baca lah al-Quran, surah ar-Rahman..

Insya-Allah, lepas bace hati akn jadi tenang dan boleh berfikir dengan baek.. Insya-Allah..

di sini me nk share kelebihan beberapa surah2 dalam al-Quran ngn sume.. lau ada salah dan silap mintak d tegur ye.. me kasey...

  • surah al-Fatihah : di bukakan baginya pintu2 kebaikan dan    ditutup baginya pintu2 keburukan.
  • surah al-Baqarah : di panjangkan umurnya dan baik agamanya.
  • surah al-Imran : di bersihkan diri dan jiwanya dan mampu memberi hujah kepada yg batil.
  • surah at-Taubah : sentiasa hidup dalam keadaan terpuji dan mati dlm keadaah bertaubat.
  • surah Yunus : di jauhi dari segala tipu daya dan ilmu sihir.
  • surah Yusuf : cantik paras rupa dan budi pekerti.
  • surah Taha : kebal dari khianat tukang2 sihir.
  • surah al-Anbiya' : mendapat kemudahan dan kebahagian setelah diuji dgn pelbagai dugaan.
  • surah al-Mukminun : dikuatkan imannya dan mati dalam keadaan beriman.
  • surah an-Nur : diterangi hatinya dan kuburnya.
  • surah as-Syu'ara : dilindungi dari segala kejahatan.
  • surah al-Ankabut : sentiasa berada dalam penjagaan Allah S.W.T sehingga matinya.
  • surah Luqman : diberi hikmah dan kepintaran.
  • surah as-Sajdah : mati diatas sejadahnya dan menjadi org yg berjaya di sisi Allah S.W.T.
  • surah al-Dhukan : diberinya kekayaan.
  • surah al-Insan : menjadi org yg pemurah, bersyukur dan baik penghidupannya.
  • surah at-Takasur : menjadi zuhud dan tidak lokek harta.
  • surah al-Asr : dijadikan org yg sabar dan mentaati kebenaran.
  • surah al-Kafirin : di beri taufik dan hidayah untuk menentang org2 kafir.
  • surah al-Ikhlas : mendapat kesenangan, mulia dan terpelihara akidahnya.
  • surah al-Falaq : dipelihara drpd gangguan manusia yg dengki dan syaitan.
  • surah an-Nas : selamat dari gangguan syaitan dan tenteranya.

Tuesday, November 16, 2010

Aku siapa di hati 'mereka'??

hm.. amcm me nk start ye? me x tau nk express kn psaan me skrg ni. rse sdey yg giler2 punyer sdey. 
tp me x tau nk ckp amcm. 
tiap kali nk ujung sem mst me rse mcm ni. sume org, bergembira n x sabar2 nk balik. tp me? 
me x tau pe me rse. 
mgkn ni gak 1 of d factor me change. 
me tau byk yg asking dlm diam nape me change sgt drastik. 
ada gak yg benci n x pat trima terus. 
(me sedey ngn org tu, wlupn byk yg blaku lam idup dia me still trime dia, tp bila me change suddenly dia x tya nape trus blame me).

me salu think yg pntg ke me dlm hidup 'mereka'? me ada atau me x de bg kesan or tidak lam id0p 'mereka'
me sayang sgt ngn 'mereka' tp sayang ke 'mereka' ngn me? 
me sedar yg msa me ngn 'mereka' sgt cket dan me rse me makin ja0h ngn 'mereka'
1 day nnt, if me tetba hilang cari ke 'mereka' ngn me?

Abah, adek syg sgt ngn abah even stu hari dlu abah penah wat adek rse adek ni x pntg lam keluarga kite. 
Abah, adek mnx sowie sbb penah abes kn byk wet abah sbb x puas ati ngn abah. 
adek mnx sowie gak sbb adek bkn ank yg baek, adek pn x sepintar abg, x sebijak beby, x sepandai yangcik ngn x seaktif iyon. 
adek cume budak yg besa2 je dr skolah rendah smpi lah ms0k UPM ni. 
adek x penah dpt apa2 yg ley wat abah bangga adek ni ank abah. skali lg adek mnx maaf. 
adek nk abh tau yg adek syg abh lbey dr abh syg adek, adek igt abh lbey dr abh igt adek. 

Umie, adek syg ngn umie sgt2 even adek bkn la ank yg umie paling syg lam keluarga kite. 
umie, adek mnx sowie sgt2 sbb penah tgi kn suare ngn umie satu ketika dlu. 
itu ada lah satu2 nya perkara yg adek menyesal lam id0p adek. umie, adek tau umie sedey adek change tp umie, pecaya lah 1 day adek akn kembali dgn lebey baek lg. 
umie, adek mnx maaf sbb adek satu2 nye ank umie yg x de apa2 kelebihan yg ley wat umie tersenyum lebar. 
adek cume ank pompuan umie yg tlalu byk kekurangan. adek nk umie tau gak yg adek syg umie lebey dr umie syg adek, adek kasih kn umie lebey dr umie kasih kn adek. 
umie, maaf kn adek dr hujung rmbut smpi hujung kaki. adek syg sgt ngn umie.

abg, me ksey sbb jd abg adek. 
even kte da x rapat da. adek x tau nk citer pe. adek x pndi nk beciter, adek ni kera sumbang. 
adek mnx maaf sbb salu susa kn abg. adek bangga sbb ada abg mcm abg. bg adek abg genius. abg pndi lam sume aspek. 
lau nk d banding kn ngn adek satu pe pn x tau. 
abg, adek nk abg tau even kte jarang jumpe even abg jarang igt adek mgkn abg x kenal pn adek sape, 
tp adek nk abg tau yg adek sntiasa amek tau sal abg. 
sbb abg satu2 abg yg adek ada d dunia ni.

beby, do u still remember me as ur sis? 
bile last tym kte tdo sme2 n chitchat smpi tgh mlm bute? mgkn beby da x igt 2 sume tp kda still igt tu sume. 
x rse ke kte da x rapat mcm dulu? mgkn kda ni sgt mcm budak2 so bende mcm ni pn kda sensitif. 
kda jeles ngn beby sbb pndi wat sume. kda rse mcm kda id0p d dunia ni t0k pe? nothing.. 
rse mcm nk pegi tpt yg x de sape kenal kda. tp psaan syg kda ngn beby lbey dr psaan jeles kda tok beby. 
kda syg beby as my sis n also miss my understanding sis and fwen. bile waktu kte dpt tdo sme2 lg?

cik, kda mnx maaf sbb wat ygck nanges ari 2. 
kda tau ygck smpi skrg msi lg saket ati ngn kda kn? 
sal 2 la ygck x nk bce da blog kda. 
lau x, kda ckp je kda da update blog kda mst ygck orw first yg akn bce. 
salah stu sbb kda x nk balik gak sbb kda tau ygck x nk tgk kda. yela, kda ni sape je. 
kda x layak jd akq contoh sbb kda sgt ter0k dn bkn akq yg baek. 
x pe la lau ygck da x nk syg kda da, da x nk mara2 kda mcm dlu da, da x nk citer2 ngn kda mcm dlu da. 
kda nk ygck tau kda syg ygck sgt2, kda suke lau ygck mara2 kda, sbb kda tau ygck syg kda sbb 2 ygck mara kda. 
kda syg ygck sgt2 lau ygck da x ksa sal kda lpas ni da x de da org ksa sal kda. 
dn kda mgkn x kn balik tok selama-lamanya.

iyon, tau x yg yon byk change gak skrg? 
yon da byk diam x byk ckp. 
mmg mcm 2 ke lau budak laki yg da naek remaja? yon, tau x yg kda rindu nk pel0k yon. 
nk maen ngn yon, kda tau kda je yg masi mcm budak2, tp at least lyn la kda sbb kda da x de sape nk ajak maen. 
yon pn da x nk citer ngn kda lg. 
yon da x syg ngn kda lg ke? 
kda salu nk ckp ngn yon d tepon tp yon salu wat x ksa ngn kda. yela, lpas ni x yah la susa2 nk smbt kol kda.. 
even yon x syg kda, tp kda syg yon sgt2 sbb yon satu2 nye adek laki kda. 

di kesempatan ni, 
me nk mnx maaf ngn ahli family me sbb me salu x dpt sma2 lau ada event or jln2 g mne2 mgkn sbb 2 me rse me makin ja0h ngn family sndr. 
me sedey tp me x tau nk wat cam ne. me syg ngn 'mereka' sume tp....

apa2 pn me tetap syg 'mereka' syg yg sgt2. maaf sgt2..
Photobucket

Friday, November 12, 2010

Mohd Fauzi bin Mattajim...!!

sbnr nye, aku wat title ngn nama ni sbb aku nk org ni bce post aku stu ari nnt. 
even bkn skarang, tp aku hope 1 day ati dia terbukak tok bce aku nye blog.. 
aku tau yg ko akn bukak dan bce gak blog aku kn? 
lau x x pe la..

~ FRIENDSHIP ~
we consider friendship is a in-depth relationship between two persons. 
friendship can be consider friendship when boht of them feel more comfortable and relaxed each other. 
to build a depth relationship between friendship its requires times and self-disclosure and also loyalty and equality from each other. 
a true friendship will never end no matter what happen. 
because a true friend will accept their friend no matter what happen in the past, or in the present and also what will be happen in the future.

~ FRIENDSHIP BETWEEN EX-LOVERS ~
it is impossible to have a friendship between ex-lover. 
even you said u already break up, you have no feeling left for them and between you and him/her just friend, it is just an excuse for your self to hiding your true feeling. 
even you have someone else you still can't forget all your memories with them. 
so there will be no such a friendship between ex-lover. 
because either you or your will get hurt because of this friendship.

~ END OF FRIENDSHIP ~
friendship said to be end when it is end up abruptly with unresolved conflict and as we know the worst enemy of friendship is change by one or both friends. 
and the result, both will hurt. 
it is such a pain to lose a friendship. 
people say that friendship never end but friendship do end. 
it just depends on us to maintain the relationship or just let it end.

sbnr nya, ley d kata kn entry d atas tu ada kaitan ngn aku gak. hope sgt lpas ko bce post aku ni ko pham psaan aku.. ok...

poji..
thx sbb sudi trima aku jd kawan ko. 
aku rsa kita lg sesuai jd kawan. 
dn bg aku ko lah kwn lelaki yg tbaek penah aku jumpa.. 
ko sgt sabar ngn perangai aku, suma yg buruk pasal aku ko trima. ko sgt2 baek ngn aku. 
even kta kapel x lma, n aku da lah org yg melukakan ko dgn teruk skali tp ko tetap trima aku jd kawan ko.

poji..
mcm yg aku ckp, antr ex-lover x ley jd kawan. 
sbb salah sorg pasti akn tluka. 
aku tau ko sgt tluka bla aku citer sal org yg aku suka. 
aku tau ati ko sakit bila aku citer saat2 aku ngn org yg aku suka. 
aku mnx maaf sgt2 sbb skali lg aku melukakan ko dgn dalam even relationship btwn us dah bertukar dr lover kpd only friend.

poji..
maaf sbb aku x dpt balas psaan ko. 
sbb apa yg ko rsa ngn aku x sma mcm apa yg aku rsa ngn ko. 
ko lelaki baek. 
ko berhak dpt yg lbey baek dr aku. 
dan ko jugak tau kenapa. 
maaf sbb penah wat ko menangis. 
dan ko lah lelaki pertama yg menangis kerana aku. 
maaf sbb air mata lelaki ko jatuh d sebab kn aku.

poji..
aku tau, ko mst da makin benci ngn aku lepas bca suma ni kn? kejap, cket lg nk abes ni. 
kejap ah. 
aku nk mbx maaf byk2 sbb aku jd sbb psahabatan antr ko ngn kwn ko putus. 
aku sgh2 mnx maaf.

wat kwn poji,
plis, jgn salah kn poji. 
aku tau aku bodoh dn sgt jahat. 
aku tau gak d mata ko aku pompuan yg keja maen kn psaan laki je. aku mnx maaf sgt2 tp aku harap ko jgn la putus kn persahabatan ko ngn poji. 
fikir la balik, x berbaloi ko putus kn persahabatan korg sbb pompuan jahat mcm aku ni. 
so, sile la berbaek semula ngn poji. 

wat ex-gf poji lepas aku, 
aku mnx maaf sbb aku wat ko rsa sakit dn sedey pasal aku. insyaAllah, ko akn jumpa ngn org yg syg ko lbey dr ko syg dia. 
and terima lah org yg menyayangi kita bukan org yg kita syg sbb kita pompuan, kita lembut n kta ley blaja syg org, tp kita x ley paksa org yg ati dia bkn tok kita syg ngn kita sbb it will end up wt u d one who hurt d most.

last skali... 
maaf sbb ni lah jln tbaek antra kita.. 
agp la antara kita x penah kenal.. 
maaf sbb antara kita x mungkin terjalin nya ikatan tali persahabatan.. 
kalau persahabatan antara kita penyebab persahabatan ko dn org laen putus.. 
thx 4 evriting..
 ~ adios para siempre ~



Friday, November 5, 2010

tajuk yang belum pasti : part 3

“Aku nak ko baca ni,” aku menghulurkan sekeping kertas kepadanya.
 
Dia membaca segala butiran diatas kertas itu dengan teliti sambil mempamerkan ekspresi muka yang berbeza-beza. Budak ni tak puas hati lagi ke?
“Tak puas hati ke? Nak aku tambahkan arahan lagi?”
“Tidak, tidak, cukup ni. Baiklah, saya akan mematuhi segala arahan yang tertera ni, bak sini pen tu,” aku menghulurkan pen yang sememangnya  berada di tanganku padanya. Dia tanpa ragu-ragu menurunkan tanda tangannya. Budak ni bagus betul. Tak banyak songeh. Pen berganti tangan. Giliran aku menurunkan tanda tanganku. Selesai upacara angkat sumpah.
“Okey, perkara pertama, ini rantai couple dan ini gantung-gantung handphone couple. DILARANG menanggalkannya sama sekali, faham!,” tegas ku. Aku menghulurkan dua benda penting itu kepadanya. Untuk dia dan juga untuk aku. Dia meletakkan handphonenya diatas meja. Terkial-kial dia try untuk memasangkan gantung-gantung handphone itu.
“Awak~~ tolong,” pintanya.alahai, sungguh cumil dia bila mana dia membuat ekspresi muka seperti itu.
“Cumilnya,” tanganku bergerak lebih pantas dari mindaku. Tanpa aku sedari tanganku sudah mencubit pipinya.
“Hehehe,” sengihnya lagi sambil mengusap lembut pipinya. Kesian pulak aku tengok. Tapi, untuk menuturkan kata sorry, kirim salamlah. Sampai kambing berak taik emas bulat-bulat pun aku tak kan cakap sorry.
“Bak sini benda tu,” aku menghulurkan tanganku memberi bantuan. Susah jugak nak pasangkan benda ni. Pasang di handphone aku x jugak banyak songeh macam ni. Aku usahakan jugak sampai berjaya.
“Yeah, dah siap,” aku sedikit melonjak gembira. Seketika kami bertentangan mata. Pandangan matanya sukar untuk dimengertikan tetapi apa yang aku rasa ni? Aku mematikan senyuman aku dengan memberi panahan mata yang tajam.
“Yeah, dah siap,” kali ni dia pulak melonjak gembira. Reaksi dia kembali seperti asal. Manusia yang pelik lah dia ni. Aku mesti berhati-hati. Dia memakai rantai couple dilehernya. Begitu juga dengan aku. Apasal lah rantai ni susah nak guna? Dia menghampiriku. Wajahnya terasa begitu hampir denganku. Hembusan nafasnya lembut menyapa telingaku. Jantungku berdegup pantas. Kenapa dengan jantung aku ni? Wat hal pulak.
“Cantik,” dia tersenyum. Aku terpana. Baru aku sedar betapa indahnya ciptaan ALLAh S.W.T. perasaan apa ni? Pegi jauh-jauh. Perasaan asing muncul tiba-tiba. Ego ku kembali meninggi.
“Sekarang, cerita semua pasal diri ko, aku nak tau semua pasal diri ko, explain one by one dengan aku,”
“Em, okey. Nama saya Mohd. Firdaus bin Jamian. Panggil Cdox je. Umur nak masuk 22 tahun dah. Sekarang tengah final year and final sem,” budak yang memperkenalkan dirinya Cdox ni tersenyum lagi. Apasallah dia ni suka sangat senyum? Lemas aku lah.
“Yang ko suka sangat senyum ni apasal?”
“Senyumkan satu sedekah,” dia melebarkan lagi senyumannya sebelum ketawa terbahak-bahak melihat reaksi aku. Aku mempamerkan muka buruk.
“Manisnya mulut ko bercakap,” aku menjeling.
“Aik? Awak pernah rasa ke? Manis ek? Nak rasa lagi?” dia menghampiriku.
“Nah, rasa ni, maniskan?” aku melekatkan buku rujukan Spectroscopy ke mukanya.
“Em, manis. Manis sangat,” dia ketawa lagi. Spontan aku meletakkan jariku di bibirnya.
“Shuu, sini lebri lah. Mana boleh ketawa kuat-kuat,” mata ku menjeling orang sekeliling yang sudah memberikan jelingan yang tajam.
“Malam ni jam 8 aku akan SMS ko, mintak no phone ko,”
“0176220191. Awak?”
“Ko akan tau itu aku bila SMS dari aku sampai,” aku berdiri dan ingin berlalu.
“Awak,” panggilnya. Aku berpaling sambil mengangkat sebelah keningku.
“Awak belum perkenalkan diri awak lagi. Awak siapa dan segalanya tentang awak. Boleh tak saya tau sikit pasal awak? Bukan semua, sikit je. Tau nama pun cukuplah,” pintanya.
“Nama saja kan? Tengok di surat perjanjian tadi. Aku blah dulu,” aku berlalu meninggalkan Cdox yang masih dalam keadaan terpinga-pinga.
‘Ada-ada sajalah tuan aku ni merangkap awek aku selama 7 hari’ bisik hati kecil Cdox.
“Rezishah? Nama yang pelik dan seperti lelaki. Wow, sign dia pun boleh tahan, 666, devil sign. Biar betul awek aku ni? Awek?” Cdox bermonolog sendiri. Tanpa sedar dia kembali tersenyum. Senyuman yang sama, senyuman yang sukar untuk di mengertikan. Cdox berlalu meninggalkan lebri dengan senyumannya.
Jam 8 malam waktu Malaysia.
“Tit.. Tit..” bunyi message masuk bersertakan vibrate mengejutkan Cdox yang sedang khusyuk menelaah buku rujukannya. Senyuman di bibirnya terukir saat SMS di buka.
“Aku ni, esok tunggu di bustop depan KMR jam 1.30 tengahari. Ikut aku jalan. Ini arahan ingat tu! (#.#),”
“Witch MG – 0138889408 – save,”
“Assalamualaikum, okey sayang. Esok kita jumpa ye. Sayang tengah wat pe 2?”
“Banyak canteek muka ko? Sejak bila aku jadi sayang ko ni? Aku buat apa, itu aku punya hal lah. It is not your bisnusses,”
“Ehehe, kan saya dah jadi BOYFRIEND awak. Mestilah awak jadi sayang saya. Betul tak SAYANG? Sabagai boyfriend awak yang baik hati, tak salahkan kalau saya nak tau keadaan GIRLFRIEND saya? (@.@)”
“Ye tak Ye, lupa pulak. Tapi my problem is, aku tak suka kena panggil sayang. So, stop calling me SAYANG or otherwise you will dead,”
“Okey, okey, aku surrender tak panggil sayang lagi. Tapi nak panggil BUCUK-BUCUK boleh tak? BUCUK-BUCUK~~”
“Boleh~~ Boleh blah lah. Segala yang bersangkut paut dan sewaktu dengannya adalah DILARANG sama sekali. Okey, continue your study, I’m going to sleep first,”
“Okey CINTA ku. Good night and sweet dream and sleep tight. (&.&)”
Jam 12 tengahari bilik Cdox, Isnin.
“Wei, meh turun café pegi, makan. Apasal harum semerbak je aku hidu ni? Ko guna perfume ek?” Fikri dan Adnan sudah merempuh masuk bilik Cdox. Cdox yang ketika itu sedang menyisir rambutnya tersenyum.
“Ko yang selama ni tak pernah-pernah guna minyak wangi, apa mimpi ko tetiba guna perfume ni?” soal Fikri.
“Jangan ko cakap yang ko dah ada awek dah la ye,” kata Adnan pulak. Cdox tidak menjawab atau membalas kata-kata kawannya tapi tetap tersenyum.
“Dahl ah, aku dah lambat dah ni. Sampai masa yang sesuai aku bagitau ngn korang ye. Aku chau dulu. Aku maybe balik lambat sikit. Korang kalau ada nak pesan apa-apa SMS je ok. Chaw dulu,” Cdox berlalu meninggalkan kedua rakannya yang masih terpinga-pinga.
“Cdox dah ada awek ke?” soal Adnan pada Fikri.
“Mana lah aku tau, kalau betullah dia dah ada girlfriend tinggal ko sorang je lah yang membujang. Jadi, cepat-cepatlah cari awek. Dah lah, jom pergi café,” gesa Fikri.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
“Assalamualaikum, awak dah lama tunggu?” Cdox menegurku yang sedang asyik baca buku sambil melabuhkan punggungnya di sebelah aku. Cepat-cepat aku menyorokkan buku yang sedang aku baca di dalam beg aku.
“Apa ko cakap tadi?” soalku sedikit gelabah, takut rahsiaku di ketahui. Dia tersenyum melihat gelagatku.
“Dah lama ke tunggu?” soalnya. Aku soal dia, dia pulak soal aku balik. Aku menjeling jam di tanganku, 1.25 tengahari.
“Tak lah, baru jugak sampai, dari fakulti tadi. Lepas Zohor terus dating sini,” aku mengensot jauh sedikit bila dia semakin mendekati aku. Dia tersenyum.
“Awak baca buku apa tadi tu? Apasal awak sorok dalam beg?” soalnya lagi sambil memandangku dengan pandangan yang, ah, sukar sungguh untuk dimengertikan.
“Apasal ko tengok aku macam tu? Ko nak makan penumbuk aku ke? Lagi satu, suka hati aku lah nak baca buku apa dan sila duduk jauh- jauh dari aku,” kataku, masam bila dia semakin menghampiri aku.
“Tak nak, nak jugak duduk sebelah awak. Bukan selalu dapat peluang keemasan macam ni kan?” dia semakin galak mengusik aku.
“Ewah-ewah, dah pandai nak naik kepala ye. Banyak canteek. Aku kasi makan ko penumbuk aku baru tau,” kali ni aku mengacukan penumbuk kananku yang tak sebesar mana pun.
“Alah kecik je penumbuk awak tu. Kalau awak tumbuk pun rasa macam kena urut lagi,” Cdox membuat gaya orang mengurut.
“Hoi, kecik-kecik pun ni boleh tek wan do tau. Tali pinggang putih lagi tau,” kataku bangga. Cdox ketawa terbahak-bahak mendengar kata-kataku yang mungkin padanya sangat lucu.
“Cik adik sayang oi, tali pinggang putih wat pe? Just for beginner lah tu,”
“Beginner pun beginner lah. Yang penting aku pun pernah ikut tek wan do lah. Nak rasa?” sekali lagi aku mengacukan penumbukku.
“Okey, okey aku surrender. Sebenarnya kita nak pergi mana ni?” soal Cdox. Aku tersenyum simpul.
“Dilarang bertanya sama sekali. Ikut saja,” aku makin melebarkan senyuman aku.

p/s : citer ni x de kaitan ngn sape2 ye.. sesaje ciptaan sndr... original by me... okie... Photobucket


Wednesday, November 3, 2010

Tips-tips 'study' before Final

heee~~~
me tau, u'all sume mst tgh tahap cipan Photobucket + Photobucketgila  = Photobucket x pat nk study kn??
so, me used icon-icon chumeel ni hope u'all thibur cket la ye... Photobucket

d sini me share cket tips la.. hope leh membantu.. hohoho~~ Photobucket

01. first tips...
if u'all rse yg u'all x dpt nk jwb soaln Photobucket yg berkaitan ngan kire-kire ni, senang ckp la tgh study anak-beranak math, me syor kn u'all wat la mcm ni.. Photobucket, and if msi x dpt nk jwb gak u'all wat la mcm ni..Photobucket..

me sure la gerenti u'all dpt jwb question 2.. betol x???

02. second tips..
tips ni sgt la sesuai tok org yg sdg membce.. bace punyer bace Photobucket satu habuk p0n x pham or x mas0k lam kepla hotak u'all lgsg.. so, me syor kn tips ni, u'all find la rumate u'all ke or sesape la yg ada around u'all skarang, u'all wat cam ni... Photobucket smpi la fwen or rumate u'all tu pengsan half dead. if dowg da pengsan x bgn2, u'all wat lak cam ni... Photobucket..

me sure la 120% sgt2 yg u'all ngn kwn u'all skali akn ilang mengant0ook.. hee~~

03. third tips..
ni tok u'all yg salu rse nk makan je Photobucket tym study ni.. me ada tips tok wat u'all stop eating n concentrate on study.. ni la paling senang.. u'all wat cam ni je.. Photobucket...

amcm? berkesan x tips2 me?? hehe

actually, byk g tips yg me nk share ngn u'all.. tp mst skarang ni ade d antara u'all yg rse nk wat me cam ni Photobucket kn? lau x p0n mst u'all nk wat cam ni Photobucket kn??

me hope me dpt wat kengkawan sume hilang ngntok tym study.. and if u'all nk tips tok ilang kn ngnt0k.. follow lah di bawah ni.. hehe

fisrt u'all Photobucket, pastu u'all try wat gerakan cam ni Photobucket, pastu wat Photobucket dan Photobucket.. lau gerakan tu msi x ilang kn ngnt0k korg try nari hiphop ikut ni Photobucket pastu Photobucket pastu Photobucket... and last skali u'all wat Photobucket..

p/s: if korg masi lg ngant0k.. sile jan pakse dri sndr.. pegi la tdo ye.. cian ngn mate u'all to.. buenas noches u all...

 

Monday, November 1, 2010

'I LOVE YOU'

hmp.. ape korg t'pk if korg tgk title me 4 dis entry??
mesti ade yg fikir, "ah, normal da tu, sape2 p0n leh ckp I LOVE YOU"
itu lah..
zaman skang ni, sng je nk sbut word ni. tp bg me..
word ni la very hard nk sebut..
susa tau nk ksi luah..
itu ape yg me rse la..

actually, me nk citer bende len..
31.10.10
bg me sgt special.. hehe sbb nye...
Photobucket
me dpt benda ni...!!!

tau x pe benda ni???
rubic cube limited edition...
yg ade word 'I LOVE U'

x semestinye word 2 kte kne ckp..
kte leh gne benda len tok express feeling kte..

di kesempatan ni..
me nk ucap kn thx a lot to senior kinetik me sbb..
sudi tawar kn diri tok jd kekasih atie me..
me tharu sgt yg smpi x tau nk ckp pe..
yg me tau..
me like 'bro' more than before..


Photobucket

p/s : plis love me more... okie... Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget