cari pe tuh..???

me beloved followers..

Saturday, January 1, 2011

lari dr uma...!!! part 2...

lame da me nk update entri pasal me lari dr uma ni tp x ter'update2'... yela kn.. org tgh lari dr uma amcm nk on9... wargh...!!! 
Photobucket

entri kali ni me nk bagi peringatan kepada sesapa yg terasa nk lari dr uma mcm me ni.. tp if u'll rse nk lari 2, sile lah think 100x before lari ek... 
sbb lari dr uma ni mmg best tp lau da lari lama2 mst rsa menyesal.. apatah lagi bila da lari tu duet p0n da abes... warghhh...!!!! 
Photobucket


s0,, di sini me nk ksi tips2 kepada sesapa yg nk lari dr uma... brg2 yg perlu d bwk mse lari dr uma... n mcm2 lg lah... enj0y....!!! 
waarghhhh...!!! 
Photobucket

benda yg perlu d bawak...:


1.duit or money 
2.brg2 mandi 
3.bju harian 
4.handphone 
5.telakung dan sejadah
6.gunting dan pisau


tips2 yg penting....:


1. duit at least rm300 dlm tgn.. bukan pe, mne nk makan lg, tmbg lg, skrg ni minyak da naek rm0.01 jd brg2 pn byk naek gak...(tp wet dlm tgn aku tym tu cuma RM150 je plus minus la) 
2. brg2 mandi 2 perlu bwk sbb kte mst pntg kn kebersihan diri biar pn kte lari dr uma. nnt org sebla cium kte bau 'achem' x ke malu 2. lgpn jimat cket wet lau da bwk awl2 x yah beli lg.. hoo~~ (penampilan tu penting mne tau jumpe jodoh tym lari ke?)
3. bju at least 3 or 4 seluar no need. sbb lau gne sluar jeans ley thn 2 bln x cuci.. muahaha (ni berdasarkn pengalaman sndr.. hooo~~) bkn malas tp jimat..
4. handphone sgt pntg.. yela mne tau sesat lau ada hnphone ley call sape2. polis ke?? bomba ke?? sape2 la yg mampu menolong kita tym lari nnt.. (make sure bwk charger skali, pe gune bwk nfon tp abes bat, padan ngn muke aku)
5. telekung dan sejadah, me pompuan so me bwk la telekung.. yela bukan pe, dah le lari dr uma, nnt x smpt nk mnx maaf ngn parents jd telekung dan sejadah ni mengingat kn kita supaya even lari dr uma skali p0n plis jangan tgl solat.. ne tau apa2 jd ngn kita... (tetba rse tak0t lak)
6. gunting dan pisau ni sgt pntg wat pompuan.. apatah lg yg teda ilmu pertahankan diri... mne tau tetba ada anasir2 jahat yg nk kcu kte so tym 2 la kte ley bunuh org dgn alasan mempertahankan diri... wakaka (ini lah mse nye kte ley try bunuh org)


p/s : rse nye tu je entri kali ni... tp ada sambungan t0k part 3.. story d sebalik me lari dr uma.. ohye.. thx 2 syilla atas ur nasihat... mmg best lari dr uma ni... hehe Photobucket


ni pic before naek bas nk lari gmbr pekan Tenom d padang bola tpt byk memori aku
=(

1 comment:

syilla said...

no probs sis.. hahak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget